top of page
flaska5_edited.jpg

Nordic Dry Gin.

317358774_469844815289967_4452402456479233735_n (1).jpg

Torstad Bryggeri och Destilleri gör gin helt från grunden. De odlar vetet till sin bassprit och använder speciellt utvalda botanicals, lingon som handplockas i närliggande skogar, korianderfrö, malört, angelikarot som odlas på deras egen mark samt utvalda ingredienser som odlas i eget tropiskt växthus.

Nordic Dry Gin är den första produkten från Torstad Bryggeri och Destilleri.

Doften är stor och komplex, med inslag av enbär, torra kryddor, viss örtighet och en något barrig ton. Smaken är torr, där enbär dominerar, stöttat av klassiska torra kryddor. Smakkoncentrerad men inte spritig. Lång pepprig eftersmak.

En tuff gin med mycket smak, känns klassisk och rustik och särskiljer sig mot många moderna ginsorter. Det finns få florala toner och trots en del citrus i receptet så framträder det inte i tydligt i smaken.

En gin som är skapad som allroundgin, passar väl i GT med smakrika tonics men briljerar i cocktails. Testa den i Negroni, Last World eller Bijou där ginen och Chartreusen matchar varandra perfekt.

Alcohol: 43.5% vol.

Navy Gin

Torstad Bryggeri och Destilleri gör gin helt från grunden. De odlar vetet till sin bassprit och använder speciellt utvalda botanicals, lingon som handplockas i närliggande skogar, korianderfrö, malört, angelika rot som odlas på deras egen mark samt utvalda ingredienser som odlas i eget tropiskt växthus

Torstad Navy Gin är den andra produkten från Torstad Bryggeri och Destilleri och baseras på samma bassprit och med samma botanicals som Torstad Nordic Dry Gin, men i andra proportioner och i en högre alkoholhalt.

Doften är stor och fyller rummet så snart flaskan öppnas. Enbär, korianderfrö men också toner som för tankarna till barrskog. Den är torr, fyllig och grönskande.

Smaken är kraftig och välbalanserad, ingenting som sticker ut och tar tydlig plats. Enbär, örter, grönska, en del pepprighet men ingen framträdande citrus eller alkoholhetta. I avslutet känns den höga alkoholen av i en smakexplosion och en lång pepprig eftersmak.

En gin med otroligt mycket smak och karaktär, den passar absolut bra i både GT och Dry Martini, men det är i klassiska sour-cocktails den verkligen briljerar.

Alcohol: 58.5% vol.

bottom of page