top of page
flaska5_edited.jpg

OM

TORSTAD

I Torstad får kreativiteten flöda fritt. Vi skapar allt ifrån grunden. Varje detalj har förfinats för att få fram den komplexa smaken av det nordiska landskapet men med det unika inslaget av spännande tropiska nyanser från vårt eget tropiska växthus där vi skördar både tropiska frukter och kryddor året om.

Och, det är där vi har vår själ i kombinationen med våra rötter och intrycken från resor till jordens alla hörn.

Den gin som vi producerar är en fusion med ursprung i den karga nordiska naturen men som sedan möter världen av tropiska influenser som vi själva spenderat nästan en livstid att utforska.

Vårt hantverk har sin grund i det svenska vetet. Där ligger grunden, i det mest naturliga som landsbygden kan erbjuda. Vi köper inga halvfabrikat. Allt gör vi själva.

Av noga utvalda vetesorter krossar vi råvaran som vi sedan låter bli till grunden för dryck från Torstad B&D.

Vi har valt att inte söka några genvägar. Allt vi gör, det gör vi med hjärtat och det gäller varenda detalj från råvara till färdig produkt.

Av vetet maler vi fram råvaran som vi baserar vår gin på. I vårt destilleri låter vi sedan friskt vatten, vete, och jäst växa fram till den 95% sprit som krävs för att tillverka gin av högsta kvalitet.

Ginet har inspirerats av naturen kring Torstad och bär tydliga smaker av den svenska skogen och våra ängar. Blad av vildvin, skott från gran och tall, nässlor och bär samlas lokalt kring Torstad.

Men, det är i vårt eget tropiska växthus som vi experimenterar fram detaljerna som kännetecknar Torstads olika spritsorter.

Så smaka våra ginsorter och låt dig förvånas över fusionen mellan de nordliga och de tropiska smakerna som gör Torstad B&D så unikt

garden.jpg
flaska5_edited.jpg

VI PÅ

TORSTAD

Konvert_42.jpg

ROBERT

Konvert_3.jpg

PATRIK

produktion2.jpg

ANDY

bottom of page